Master Screen

Uygulama içinde oluşturulan ekranlar; Current (tam ekran), Drawer ve Pop-up/Modal olmak üzere 3 farklı şekilde görüntülenir. Bu ekran tipleri için oluşturacağınız şablon sayfalarla ekranların (Master Screen) üst bilgi (Header), alt bilgi (Footer), sağ/sol alanlar için hazırlanan menü gibi yapılara ait arayüz bileşenlerini tek bir yerden yönetebilirsiniz. Böylece header tasarımın da değiştirdiğiniz bir görsel (örn: logo) şablon ekranın (Master Screen) uygulandığı tüm ekranlarda değişecektir.

Master Screen sadece web uygulamalarda desteklenmektedir.

Master Screen Ekleme

Uygulamanız içerisine Master Screen eklemek ve yönetmek için sol kenardaki Screens paneli kullanılır. Screens paneli Screens ve Master Screen olmak üzere iki bölümden oluşmaktadır.

Master Screen başlığı yanındaki + ikon butonuna tıklayın. Açılan modal üzerinde Master Screen için bir isim vererek oluşturun.

Master screen, default olarak Header ve sol panelde yer alan Vertical stack ile gelmektedir.

Master screen’de orta alan şablonun eklendiği ekranlar için boş kalır ve element eklenemez.

Master screen içindeyken açık şablonu kullanarak yeni bir ekran oluşturabilmek için Add Screen butonunu kullanabilirsiniz.

Add screen’e tıklandıktan sonra Blank ve içerisinde çalışılan master screen ekranı seçili durumda olan bir ekran gelmektedir. Bu ekran içerisinde ekran isimlendirmesi ve ekran yetkilendirme (All Roles Access, Anonymous Access) seçimi yapılmalıdır.

Gerekli seçim ve ekran isimlendirilmesi sonunda Create Butonuna tıklayarak orta alana eklenmesi istediğiniz ekranı oluşturmuş olacaksınız.

Create butonuna tıkladıktan sonra oluşturduğunuz ekran otomatik olarak açılır.

Oluşturulan Employee ekranı içerisinde sadece orta alanda element veya düzenleme işlemlerini kullanıcı yapabilmektedir. Örneğin oluşturulan Blank ekran içerisinde master screen’in sahip olduğu Header, Footer ve Left menüde herhangi değişiklik yapılmadığı (element silme, ekleme vs..) orta alanda ise table elementi eklenebilmiştir.

Employee ekranını dilerseniz Master screen yerine normal ekran olarak tanımlamanız mümkündür. Bunun için Master Page alanında yer alan selectbox içerisinden None’un seçilmesi gerekmektedir.

None seçildikten sonra Kuika, master screen özelliğinde olan left ve header elementleri kaldırılıp orta alana eklenen table elementi sadece görüntülenecektir.

Authorization

Ekran içerisinde ve element bazında Authorization/Yetkilendirme işlemlerini kolaylıkla yapabilirsiniz.

Press Enter

Ekranda herhangi bir yere focus olmadan enter tuşuna basarak tetiklenecek olan button'un seçildiği alandır.

Press Enter’ın işlevini görebilmek için Elements panelinden Button elementini ekrana sürükleyip bırakın.

Master Screen Properties Paneli

Master Screen'in Properties (Özellikler) paneli varsayılan olarak Role ve Layout Configuration, aksiyon ve screen input eklenen property alanları ile birlikte gelmektedir.

Role

Ekran rolü Master Screen seçili olarak gelmektedir. Herhangi bir düzenleme yapılmamaktadır.

Layout Configuration

Bu alanda, Master screen içerisinde bulunan elementlerin ekran içerisindeki varlığı veya mevcut elementlerin konumlandırma ayarlarının yapıldığı bölümdür.

Left menünün görünüm ayarlarını Left isimli selectbox içerisinden seçimler doğrultusunda düzenleyebilirsiniz.

Örneğin left menüyü kaldırabilirsiniz. Ya da ekranda sadece Footer’ın yer almasını sağlayabilirsiniz.

Action

Master screen’e diğer ekranlarda olduğu gibi Kuika içerisinde yer alan sistem aksiyonlarını +Add Action butonuna tıklayarak kullanmanız mümkündür.

Screen Input

Master screen'e eklenen elementlere +Add Screen Input butonuna tıklayarak screen input ekleyebilirsiniz.

Last updated