Colour (Renk)

Elementlere Colour (Renk) ekleyin.

Hue, Saturation, Brightness (Ton, Doygunluk, Parlaklık)

Hue (Renk Tonu): Farklı dalga boylarındaki ışığın oluşturduğu her rengi temsil eder. Mavi, sarı, yeşil gibi.

Saturation (Doygunluk): Rengin saflığını ve parlaklığını ifade eder. Renk ne kadar parlaksa, o kadar doygundur. Maksimum doygunluğa sahip bir rengin hiç grisi yoktur. Zengin, doymuş, canlı, tok olarak tanımlanırlar. Düşük doygunluktaki renkler gri içerir ve soluk, sessiz ve donuk olarak tanımlanır.

Brightness (Parlaklık): Rengin ne kadar açık veya koyu olduğunu gösterir. Beyaz veya siyah karıştırılarak rengin parlaklığı değiştirilir. Beyaz ile karıştırılan renk, o rengin daha açık bir tonudur. Siyahla karıştırılan renk, o rengin daha koyu bir tonudur.

RGB

RGB elektronik cihazların ışığı kullanarak renk oluşturmasını sağlayan bir modeldir. Bu modelde diğer tüm renkler Kırmızı Yeşil ve Mavi'nin farklı oranlarda karışımından oluşmaktadır.

Hex kodu, RGB formatında bir rengi temsil etmek için bu üç değeri birleştirir. Hex kodları, yüzdelerle uğraşmadan her seferinde aynı rengi bulmayı veya kopyalamayı kolaylaştırır.

Saved Color:

Saved color (+) ikonuna tıklayarak Renk paletiniz içerisine yeni renkler ekleyebilirsiniz.

List Option:

Yeni eklenilen renklerin listelenmesini List Option ızgara veya liste görünümünde ayarlamalarını yapabilirsiniz.

Remove saved color:

Eklenilen renkleri Remove saved color seçeneğinde yer alan çöp kutusu ikonuna tıklayarak silebilirsiniz.

ALPHA CHANNEL

Alfa Channel, bir görüntünün veya rengin ne kadar şeffaf olacağını belirleyen kanaldır. Alfa değerini düşürdüğünüzde saydamlık artar.

Renk Kombinasyonları

Monochromatic (Tek Renkli)

Renk tekerleğinde tek bir rengin açık ve koyu değerlerinin birleşimi. Güçlü bir atmosfer yaratır. Ayrıntılara odaklanmak daha kolaydır. Ortaya temiz ve zarif bir tasarım çıkıyor. Öne çıkarmak istediğiniz kısımlara dikkat edilmelidir. Tasarım nötr renklerle dengelenebilir.

Analogous (Benzer)

Renk tekerleğinde birbirine bitişik olan renkler seçilerek oluşturulur. Sakin, yumuşak, gözü yormayan tasarımlar elde edilebilir. Vurgu oluşturmak için kontrasta dikkat edilmelidir. Bir renk baskın renk olarak seçilir ve diğerleri tarafından desteklenirse vurgu daha iyi sağlanır.

Complementary (Tamamlayıcı)

Renk tekerleğinde zıt iki renk kullanılarak oluşturulur. Zıt renkler birbirini tamamladığı için göze hoş gelen, heyecanlı ve canlı bir uyum oluştururlar. Bir renk diğerinden daha baskın olmalıdır. Her iki rengi aynı anda kullanmak göze fayda sağlayabilir ve karışıklık yaratabilir.

Triadic (Üçlü)

Renk tekerleğinde bir üçgen çizdiğimizde oluşan renk uyumudur. Bu renkler, renk çarkında birbirine eşit uzaklıktadır. Çarpıcı ve baskın bir etki yaratılabilir. Bir renk baskın seçilmeli ve diğerleri dengelenmelidir.

Split Complementary (Bölünmüş Tamamlayıcı)

Tamamlayıcı renklerden daha az kontrast oluşturur. Daha az uygulanabilir. Vurgu renginin yanı sıra iki renk daha var. Daha yumuşak tasarımlar oluşturulabilir. Uygulaması kolaydır.

Double Complementary (Çift Tamamlayıcı)

İki çift zıt rengin kullanılmasıyla oluşur. Baskın renkler not edilmelidir. Bir zıt renk grubu vurgu için kullanılabilirken, diğer zıt renkler tamamlayıcı olarak kullanılabilir.

Web-Safe Colours (Web Uyumlu Renkler)

Web-Safe Colours, en az 8 bit renk (256 renk) görüntüleyebilen, herhangi bir bilgisayar monitöründe veya web tarayıcısında sabit, titreşimsiz ve tutarlı görüntüleyen 216 renkten oluşur. Tasarımlarınızda bu renkleri kullanmak kullanıcı deneyimi için oldukça önemlidir.

Source: htmlcolorcodes.com

Source: colorhunt.com

Last updated